Skip to main content
Heling in het familiesysteem

Voorouderregressie

Voorouder­regressie


Het is fascinerend om te ontdekken hoe belangrijke levensvraagstukken van generatie op generatie worden doorgegeven.

Denk aan: familiegeheimen, onopgeloste conflicten, verdrongen verdriet, incest, seksueel misbruik, buitenechtelijke kinderen, abortussen, doodgeboorten, afhankelijkheid door machtsstructuren, maatschappelijke onrust zoals veldslagen en opstanden, zware levensomstandigheden in armoede, natuurrampen, besmettelijke ziekten, schaamte, schande, schuldgevoelens en de impact van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Onverwerkte gebeurtenissen in het familiesysteem


Door bovengenoemde thema's heen spelen vaak ook nog tegenpolen als armoede-rijkdom, veiligheid-onveiligheid, eerlijkheid-oneerlijkheid, vriendschap-vijandschap, eenzaamheid-intimiteit. Ook deze worden vaak van generatie op generatie doorgegeven en spelen nu wellicht in jouw leven.  

Tijdens de voorouderregressie onderzoeken we jouw persoonlijke onverwerkte gebeurtenissen. Daarbij komen als vanzelf de nawerkingen en onverwerkte gebeurtenissen van één of meerdere voorouders binnen het familiesysteem aan het licht.

De ziel verlangt naar
heelheid en vrijheid


Trauma's die zijn opgedaan door grootouders, overgrootouders en zelfs voorouders tot de zevende generatie terug kunnen onverwerkt en onbegrepen in jou aanwezig zijn.

Het kan zijn dat je (grote) afstand voelt tot je familieleden. Toch ben je altijd verbonden met  voorgaande generaties.

De ziel verlangt naar heelheid. Voorouderregressie geeft je de mogelijkheid om jouw onafgewerkte zaken te verwerken, te helen en te integreren.

Heling van de ziel


Door contact te maken met de voorouder bij wie het trauma ooit begon, kan heling van de ziel ontstaan.

Wat ooit als trauma in de familielijn werd doorgegeven, mag nu bij jou stoppen. De oude en onverwerkte pijn van de voorouder mag via jou losgelaten worden. 

Alles is verbonden


Het verleden leeft door in jou. Daarom is het zo belangrijk om je familiegeschiedenis te kennen en te begrijpen, vanuit het bijbehorende tijdsbeeld. En de impact ervan op jou, in het nu. Maak een afspraak en verrijk jezelf met waardevolle inzichten.