Sterven

De ziel verbindt zich met een lichaam om - via de persoonlijkheid die zo ontstaat - te ervaren en een ontwikkeling door te maken. Dit proces heet incarneren. Incarnatie betekent dat de ziel weer in het vlees gaat. Als het lichaam zijn functie niet meer kan vervullen, is het de bedoeling dat de ziel vrijkomt van de aardse beslommeringen van de persoonlijkheid en zijn lichaam. Dit proces heet excarneren.

De ziel verlaat het lichaam

Excarnatie is niets anders dan 'overgaan'. Excarnatie en overgaan zijn eigenlijk veel juistere begrippen dan sterven, overlijden en doodgaan. De laatste drie begrippen omschrijven namelijk alleen wat er met het lichaam gebeurt. Excarnatie en overgaan zijn woorden die aangeven wat er met de ziel gebeurt. Met doodgaan, overlijden of sterven gaat het over het stoffelijke lichaam dat het definitief niet meer doet. Bij excarneren of overgaan gaat het over de ziel die definitief het lichaam verlaat. De fysieke dood is niets anders dan een deur waar het lichaam niet doorheen kan.

Leven is leren

Ik ga ervan uit dat leven en leren hetzelfde is. En dat het leerproces doorgaat totdat we overgaan en daarna... Zelfs sterven is een leerproces; ook in onbelichaamde toestand leren we onszelf kennen. Houdt het dan nooit op? Nee, het leven houdt nooit op. Leven is leren en het leven kent geen begin en geen eind, alleen veranderingen. Eb wordt vloed, de dag volgt op de nacht. Het leven is een cirkel, een gebed zonder eind of een zinvol bestaan, aan jou de keus.

D3 THERAPIE

Praktijk voor Regressie- en Reïncarnatietherapie
Therapeut Hetty Kruijmer-Cazemier
Boerenbond 14
6721 CK Bennekom

T 0318 413 343
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.d3therapie.nl

Lid van de Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten (NVRT)

CLIËNT AAN HET WOORD

"Tijdens de therapie werd het me duidelijk welke situaties en overtuigingen in mijzelf ervoor zorgden dat ik niet zwanger werd. Inmiddels heb ik twee kinderen!"
Back to top