EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort EMDR, helpt onverwerkte trauma's die nog altijd opspelen te verwerken, zónder de ervaring te hoeven herbeleven.

Overdreven sterke reactie op prikkels

Wanneer je een vervelende ervaring hebt gehad, dan laat dat in emotioneel opzicht meestal de nodige sporen na. Heb je die ervaring niet goed verwerkt, dan kan "het systeem" overgevoelig worden voor bepaalde situaties. Het is alsof je lichaam steeds een signaal afgeeft dat het zich mogelijk in gevaar bevindt, terwijl dit meestal niet zo is. Hierdoor reageert je lichaam overdreven sterk op prikkels en staat het steeds op het punt zich te verdedigen.

Hoe werk het?

Ik vraag je te denken aan het ergste beeld van de gebeurtenis; hoe je het nu ervaart. Dus niet hoe je het destijds beleefde, maar hoe het nu voor je is. Dit beeld zet je stil. Terwijl je je daarop focust, bied ik je externe stimuli aan. Ik vraag je bijvoorbeeld naar de toppen van mijn vingers te kijken, terwijl ik van links naar rechts beweeg. Of ik laat je via een koptelefoon links en rechts tikjes horen. Of ik tik je afwisselend links en rechts op je knieën. Het gaat erom dat je hersenen de ervaring goed gaan verwerken. Integratie van de gebeurtenis is het doel. EMDR is kortdurend en heeft een stevige wetenschappelijke basis.

Voor wie is EMDR geschikt?

Voor mensen met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en mensen met klachten die het gevolg zijn van een ingrijpende gebeurtenis - bijvoorbeeld een ongeluk, echtscheiding, beroving, geweld of het overlijden van een dierbare. Over het algemeen ben je na enkele sessies weer in staat je normale dagelijkse bezigheden op te pakken.

MEER WETEN OVER EMDR?
Bel me op 0318 413 343 of stuur een e-mail.

D3 THERAPIE

Praktijk voor Regressie- en Reïncarnatietherapie
Therapeut Hetty Kruijmer-Cazemier
Boerenbond 14
6721 CK Bennekom

T 0318 413 343
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.d3therapie.nl

Lid van de Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten (NVRT)

CLIËNT AAN HET WOORD

"Ik kan weer uit mijn woorden komen, ook als ik nerveus ben."
Back to top