Skip to main content

EMDR

Voor het verwerken van opspelende trauma's uit het verleden

Voor veiligheid en deskundige observatie en begeleiding bij het verwerken van traumatische herinneringen en emotioneel beladen ervaringen

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing

EMDR helpt onverwerkte trauma's die nog altijd opspelen te verwerken, zónder de ervaring te hoeven herbeleven. Integratie van de gebeurtenis is het doel.

Deze effectieve behandelmethode is kortdurend en heeft een stevige wetenschappelijke basis.

Overdreven sterke reactie
op prikkels


Wanneer je een vervelende ervaring hebt gehad, dan laat dat in emotioneel opzicht meestal de nodige sporen na. Heb je die ervaring niet goed verwerkt, dan kan 'het systeem' overgevoelig worden voor bepaalde situaties.

Het is alsof je lichaam steeds een signaal afgeeft dat het zich mogelijk in gevaar bevindt, terwijl dit meestal niet zo is. Hierdoor reageert je lichaam overdreven sterk op prikkels en staat het voortdurend op het punt zich te verdedigen.

Zo werkt het


Ik vraag je te denken aan het ergste beeld van de gebeurtenis; hoe je het nu ervaart. Dus niet hoe je het destijds beleefde, maar hoe het nú voor je is.

Dit beeld zet je stil. Terwijl je je daarop focust, bied ik je externe prikkels aan. Ik vraag je bijvoorbeeld naar de toppen van mijn vingers te kijken, terwijl ik van links naar rechts beweeg. Of ik laat je via een koptelefoon links en rechts tikjes horen. Of ik tik je afwisselend links en rechts op je knieën.

Hulp voor je brein

EMDR-therapie helpt je hersenen de ervaring goed te verwerken. Hierdoor kunnen emotionele en fysieke symptomen die verband houden met traumatische herinneringen verminderen of zelfs verdwijnen.

Is EMDR geschikt voor jou?


EMDR is een geschikte methode voor mensen met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en mensen met klachten die het gevolg zijn van een ingrijpende gebeurtenis. Denk aan een ongeluk, echtscheiding, beroving, geweld, het overlijden van een dierbare, ...

EMDR biedt een weg naar herstel, ongeacht de aard van het trauma dat je hebt meegemaakt. Over het algemeen ben je na enkele sessies weer in staat je normale dagelijkse bezigheden op te pakken.

Bevrijd jezelf van trauma


Laat ingrijpende ervaringen je leven niet langer beheersen. EMDR is een effectieve methode om je van onverwerkte trauma's en stress te bevrijden. Neem een stap naar innerlijke rust en boek een sessie.