Reïncarnatie, wat is dat?

Reïncarnatie is het geloof dat het niet-lichamelijke deel van jezelf (je bewustzijn, ziel of geest genoemd) na het fysieke sterven niet verdwijnt, maar na korte of langere tijd weer in een nieuw lichaam komt.

Verbinden van lichaam en ziel

Net als elke andere vorm van therapie, gaat reïncarnatietherapie uit van aannames. De eerste aanname is dat je naast een lichaam ook een ziel hebt. De ziel wordt vaak beschreven als 'het onstoffelijk beginsel, van niet-aardse oorsprong en onsterfelijk, van waaruit de mens leeft.'

De tweede aanname is dat je ziel een cyclus van meerdere incarnaties heeft doorgemaakt. Met incarnatie wordt hier het verbinden van zielsenergie met het menselijk lichaam bedoeld. Jouw zielsenergie verbindt zich met een lichaam om te ervaren. Uit deze verbinding ontwikkel je in elk leven weer een nieuwe persoonlijkheid.

In elk leven een nieuwe persoonlijkheid

Jouw persoonlijkheid kan te maken krijgen met gebeurtenissen die zo pijnlijk of verwarrend zijn, dat ze onverwerkt blijven en na het fysieke sterven als trauma's in de ziel voortleven. Deze onverwerkte ervaringen beperken de natuurlijke energie van de ziel. Om die energie weer vrij te maken, brengt je ziel de trauma's uit je vorige levens opnieuw tot leven. In een nieuwe incarnatie, in een nieuw lichaam en een nieuwe persoonlijkheid. Zodat je je trauma's uiteindelijk kunt verwerken. Reïncarnatietherapie helpt je daarbij door schijnbaar verbroken verbindingen weer te herstellen en die verbindingen van nieuw elan te voorzien.

Boodschap van het verleden

Het wakker worden van in de ziel opgeslagen trauma's begint al tijdens de conceptie, zwangerschap en geboorte. Je ouders spelen hierbij een cruciale rol. Je ziel heeft zich op het moment van de conceptie met hen verbonden. Want juist hun persoonlijkheden en omstandigheden scheppen de beste voorwaarden om je oude, onverwerkte ervaringen opnieuw tot leven te brengen. Dit wakker worden van oude trauma's zorgt vaak voor nieuwe traumatisering van je persoonlijkheid. Dit proces blijft zich herhalen tot je de 'boodschap van het verleden' hebt begrepen.

D3 THERAPIE

Praktijk voor Regressie- en Reïncarnatietherapie
Therapeut Hetty Kruijmer-Cazemier
Boerenbond 14
6721 CK Bennekom

T 0318 413 343
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.d3therapie.nl

Lid van de Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten (NVRT)

CLIËNT AAN HET WOORD

"Tijdens de therapie werd het me duidelijk welke situaties en overtuigingen in mijzelf ervoor zorgden dat ik niet zwanger werd. Inmiddels heb ik twee kinderen!"
Back to top