Skip to main content
Oude ervaringen komen plots weer tot leven

Conceptie
en geboorte

Empatische therapeute
Respectvolle benadering
Betrouwbare ondersteuning

Wakker geschud


Onverwerkte ervaringen vanuit een vorig leven krijgen via actualisering (wakker roepen) een sterke nawerking in het heden. De shock van het wakker worden brengt de oude wond weer tot leven.

Conceptie en de
prenatale periode


De conceptie en de periode voor de geboorte zijn zeer gevoelig voor het wakker maken van oude ervaringen. De omstandigheden en ervaringen van de moeder en vader tijdens de conceptie kunnen oude trauma's oproepen.

Ook tijdens de geboorte en kort daarna - de fase van bonding - komen oude onverwerkte ervaringen vaak krachtig weer tot leven.

Reïncarnatietherapie

Geboortetrauma's


De geboorte is de overgang van de volledig symbiotische fase naar de autonome fase binnen het ontwikkelings­proces van een mens.

Die overgang kan samengaan met sterke pijn- en/of emotiebeleving door moeder en ook kind tijdens de geboorte, met schrik en shock als gevolg. Die beleving kan met de levenskracht verbonden raken. Bijvoorbeeld: leven betekent pijn.

Ook complicaties – denk aan medicamenten, narcose, keizersnee, stuitligging, lange duur van de bevalling, tang- of vacuümverlossing, navelstreng om nek, vergiftiging, enz. – kunnen voor actualiseringen en nieuwe trauma's zorgen. Hierdoor kunnen de autonomie en het gebruik van levenskracht blokkeren.

In het hier en nu naar onverwerkte ervaringen uit het verleden kijken. En daar licht op laten schijnen.


Reïncarnatietherapie helpt je schijnbaar verbroken verbindingen weer te herstellen
en ze een nieuwe betekenis mee te geven.