Conceptie en geboorte

Onverwerkte ervaringen vanuit een vorig leven krijgen via 'actualisering' (= wakker roepen) een sterke nawerking in het heden. De shock van het wakker worden brengt de oude wond weer tot leven.

Conceptie en prenatale periode

De conceptie en prenatale periode zijn zeer actualiseringsgevoelig. Door de omstandigheden en de ervaringen van moeder en vader tijdens de conceptie, kan oude traumatiek weer tot leven komen. Ook tijdens de geboorte en kort daarna (de fase van bonding) worden oude onverwerkte ervaringen vaak krachtig weer tot leven geroepen.

Geboorte

De geboorte is de overgang van de volledig symbiotische fase naar de autonome fase binnen het ontwikkelingsproces van een mens. Die overgang kan samengaan met sterke pijn- en/of emotiebeleving door moeder en ook kind tijdens de geboorte, met schrik en shock als gevolg. Die beleving kan vervolgens met de levenskracht verbonden raken (voorbeeld: leven betekent pijn). Ook complicaties – denk aan medicamenten, narcose, keizersnee, stuitligging, lange duur van de bevalling, tang- of vacuümverlossing, navelstreng om nek, vergiftiging, enz. – kunnen voor actualiseringen en nieuwe trauma's zorgen. Waardoor de autonomie en het gebruik van levenskracht kunnen blokkeren.

D3 THERAPIE

Praktijk voor Regressie- en Reïncarnatietherapie
Therapeut Hetty Kruijmer-Cazemier
Boerenbond 14
6721 CK Bennekom

T 0318 413 343
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.d3therapie.nl

Lid van de Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten (NVRT)

CLIËNT AAN HET WOORD

"Ik kan weer uit mijn woorden komen, ook als ik nerveus ben."
Back to top